Do przygotowania mojej tortilli potrzebujemy:
-zielony ogórek
-pomidor
-cebula (najlepsza będzie czerwona)
-piersi z kurczaka
-panierka "Chrupiący kurczak" - Kamis
-sos czosnkowy Develey (oczywiście lepiej zrobić go samodzielnie)
-sałata (lodowa, bo innej nie było)
-ciasto tortilla
Warzywa myjemy, a następnie kroimy je - wedle uznania. Piersi z kurczaka porcjujemy na mniejsze kawałki, tak zwane stripsy. Lekko je rozbijamy, moczymy w mleku a następnie obtaczamy w panierce. Smażymy. W tym czasie przygotowujemy ciasto, wsadzając je na minutę do piekarnika. Można także je podgrzać w mikrofalówce lub na patelni. Ja jednak wybieram piekarnik. Mój kot wykazuje wielkie zainteresowanie surowym mięsem. :)
Podgrzane ciasto wykładamy na talerz, układamy sałatę, kawałki mięsa, a następnie wszystkie warzywa.
Na końcu polewamy sosem czosnkowym. Tak przygotowanie danie zawijamy. Opakowanie zawiera sposób w jaki możemy to zrobić. Aby tortilla nie rozwijała się na talerzu możemy spiąć ją wykałaczką bądź owinąć jej dół folią aluminiową i gotowe. Tak wygląda całość:
Smak jest niepowtarzalny. Zupełnie inny niż tej z restauracji. Wedle gustu możemy dodawać ulubione warzywa, lub to co mamy w lodówce. Np. kukurydzę czy paprykę. SMACZNEGO!
Ojaaaciee ale dzis mialam ochote na toritille <3
OdpowiedzUsuńtak, tak tortilla świetnym pomysłem, tak, tak, polecam, też zjadłam. pozdrawiam serdecznie~ szópa dobra dópa
OdpowiedzUsuń